Zapraszamy na kolejną edycję Toruńskiego Festiwalu Smaków. W tym roku impreza odbędzie się w dn. 24-25 marca br. pod hasłem "Stare i nowe. Tradycja i nowoczesność w kuchni polskiej".
Pomysłodawcą wydarzenia jest dr hab. Jarosław Dumanowski, prof. UMK z Centrum Dziedzictwa Kulinarnego, działającego przy Wydziale Nauk Historycznych UMK. Tym razem dowiemy się co tak naprawdę jest w naszym jedzeniu nowoczesne, a co tradycyjne? Kucharze i historycy przypomną nam zapomniane produkty, dawne smaki i receptury oraz poznamy jak obecnie są wykorzystywane w kuchni najnowsze techniki i zdobycze nauki. Zaproszeni goście - mistrzowie kuchni oraz naukowcy opowiedzą o kulinarnych modach i tradycjach. Jak co roku, dla odwiedzających odbędą się pokazy, konkursy, seria degustacji i spotkań a także nie zabraknie atrakcji i zajęć dla najmłodszych. Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie wydarzenia.